Reviews

Hoe gaan we er mee om?

Vanaf mei 2022 zijn bedrijven verplicht om toe te lichten hoe zij aan de reviews van klanten komen. Er zijn een hele hoop nep reviews te vinden en mogelijk laten bedrijven alleen positieve reviews toe. Dat geeft voor de consument een vertekend beeld. Daarom beschrijven we op deze pagina hoe wij onze reviews en evaluaties verzamelen en delen.

Alleen échte reviews

Wij delen alleen echte reviews van onze bestaande klanten. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Na een opleiding, workshop of coachtraject ontvangen alle klanten een online formulier voor evaluatie. Het is een vrijwillige keuze om deze in te vullen.
  • In de evaluatie vragen we naar de ervaring, hoe ze het beoordelen én we vragen of we dit mogen delen. De klant mag daar ook nog steeds nee op zeggen. Wanneer ze akkoord gaan, kunnen ze vervolgens kiezen of dit anoniem wordt geplaatst, met alleen voornaam of met voornaam en beroep.
  • Evaluaties of quotes zijn dus afkomstig van feedback van onze klanten. Daar wordt niet in gewijzigd (op een kleine taalfout her en der na). Soms worden delen van reacties samengevoegd tot één verhaal of één quote. Daarin worden nog steeds de woorden van de klanten exact overgenomen.
  • Evaluatiegegevens worden soms ook samengevat per periode of jaar en in overzichten op de site geplaatst. Daarin worden de gemiddelden en percentages direct overgenomen uit de online vragenlijst.

Selectie van reviews

Een review wordt alleen geplaatst op een pagina of bij een product waar dit betrekking op heeft. Op onze aanbod pagina is er ook een mogelijkheid om rechtstreeks het product te beoordelen. Wij ontvangen daarvan melding en bepalen dan of we de review toestaan. Tot nu toe hebben we de reviews altijd toegestaan, simpelweg omdat we geen negatieve reviews kregen.

Wanneer we een negatieve review krijgen zullen we dit als een klacht behandelen. We wachten met het publiceren van deze review tot de klachtenprocedure is afgerond. Mogelijk wil de klant deze review dan intrekken. Zo niet dan zullen we er bij vermelden wat we er zelf mee hebben gedaan om deze klacht op te lossen.

Ook al heeft het zich ook nooit voorgedaan: reviews die beledigend zijn, niet afkomstig zijn van een daadwerkelijke klant (wij verifiëren dit altijd, we kennen al onze klanten) of niet stroken met algemeen fatsoen worden niet gepubliceerd. We zullen dan contact zoeken met degene die deze review schreef.

Nooit betaald

Alle reviews worden vrijwillig gedaan. Er is geen sprake van betaalde of gesponsorde reviews.

Wij zijn enorm trots op de grote mate van mond-tot-mondreclame. Het grootste gedeelte van onze klanten komen bij ons via tevreden (bestaande) klanten. Deze bestaande klanten hebben geen enkel financieel voordeel door het doorverwijzen.

Wij geloven in de kracht van het ‘ouderwetse’ sociale netwerk, waarin mensen elkaar helpen op basis van goede ervaringen.