ReflAction

Je werkt in een – met lint afgezet – gebied van 15 bij 15 meter. Je bepaalt zelf de afstand tot het paard.

echte paardenkracht

Het paard als spiegel

Een paard is niet bezig met wat er op jouw visitekaartje staat wil verder ook niets van je. Het dier reageert wel op leiderschap en non-verbale communicatie. Omdat het in de natuur ook zo werkt. Dit geeft je juist de mogelijkheid om door barrières heen te breken. Je kunt op een veilige manier verbinding en samenwerken ervaren.

“Een paard leerde mij in een uur meer dan therapie in jaren.”

Aldus een coachcliënt

Van proberen kun je leren. Wat wat als je dat niet durft? Of je kunt het je niet veroorloven om het fout te doen. Paarden zijn het ultieme natuurlijke middel. Het moment zelf wordt gespiegeld. Doe je het een paar minuten later anders, dan reageert het paard ook anders. Vandaar de term ReflAction: de spiegel in het moment gebruiken om het effect van jouw acties uit te proberen en bij te sturen.

Het paard pikte op dat hij steun nodig had. De cliënt vond het prima dat hij zo dichtbij kwam.
samenwerking

De collega’s op twee en vier benen

In 2017 ontwikkelden Sanne en Eliane ReflAction. Het is overigens niet hetzelfde als paardencoaching. ReflAction heeft een trainingsmethode voor communicatie o.b.v. natuurlijk gedrag als basis.

Het team van Ruitersportcentrum Seurenheide in Well (Sanne, Esmée of Simone), werkt samen met één van de coaches van Drijfveerkracht in een sessie met jou of jouw team/organisatie.

De coach op vier benen (ofwel het paard) kiezen we op basis van jouw doel.

Geschikt voor iedereen

Deze methode is geschikt voor individuele coaching en het werken in groepen. In principe is ReflAction geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in zichzelf ontwikkelen. Je hoeft geen kennis van paarden te hebben. Sterker nog, je hoeft ze niet eens aan te raken. Je moet fysiek wel in staat zijn om een uur te staan en lopen (langzaam tot gematigd tempo).

Ervaren instructeur én coach

Je werkt met een los paard in een afgezet gebied van 15 bij 15 meter. Met een combinatie van hulpen kan je het paard laten doen wat jij aangeeft: lopen, stoppen, van richting veranderen, versnellen. Je wordt hierbij ondersteund door een ervaren instructeur die tevens is opgeleid als coach.

Koppeling met jouw doel

De manier waarop jij met het paard werkt wordt gekoppeld aan het doel. Dit kan een persoonlijk, zakelijk en/of groepsdoel zijn. Er wordt naderhand een profiel en video opgesteld die de coach van Drijfveerkracht met je bespreekt.


Lees ook deze blog over de ervaring van een politie-agente met PTSS (trauma) in een sessie ReflAction

Eliane en Sanne hebben mij middels de ReflAction sessie met een paard een ervaring gegeven waar ik nog vaak aan terug zal denken, hoe mooi is het als je met kleine dingen iets groots kunt sturen. Ik heb niks met of tegen paarden, maar dit was wel bijzonder. Hoe het paard op mij reageerde en hoe rustig ik aan het eind van de sessie naast het paard kon staan was voor mij een geweldige ervaring!

Coachcliënt Jeroen, beoordeelde ReflAction in de evaluatie met een 10!

Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar het was een hele bijzondere ervaring. Jullie hebben me goed getriggerd en ik was na afloop trots op wat ik bereikt had.

Coachcliënt, man, anoniem

Wil jij in deze levende spiegel kijken?

ReflAction ervaren