Portfolio visuals

Ik sla het graag plat in …

Plaatjes en verBEELDing

Ik zet het tekenen in om processen te versimpelen en via een beeld gemakkelijk te communiceren. Het maakt complexe zaken inzichtelijk.


maak kennis met

Selfie

Na een paar jaar hetzelfde poppetje te hebben getekend, heeft die voor mij een eigen identiteit en herkenbaarheid gekregen. Ik heb het/hem/hen in 2022 een naam gegeven: Selfie! Selfie is een soort lege template die ik in allerlei vormen kan tekenen en aan veel vormen kan toevoegen. 


Versimpelen

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Het proces van tekenen en vertalen in beeld is in werkelijkheid terug gaan naar de essentie. Wat wordt er gezegd of wil men zeggen? En hoe vertaalt zich dat naar een beeld?

Ik ben van origine geen grafisch professional of beeldend kunstenaar. Toch word ik regelmatig uitgenodigd om mijn visuele bijdrage te geven. Waarom vragen ze dan mij in plaats van een professioneel tekenaar? Mogelijk omdat ik door mijn werk als trainer & coach, maar ook mijn HBO studie communicatie, de juiste vragen kan stellen en de vertaling van beeld ook binnen een strategisch kader of doel kan plaatsen.

De snelle verbeelding van wat er wordt gezegd.

Visual recording

Tijdens bijeenkomsten kan visual recording gebruikt worden om een overzicht en verslag in beeld samen te vatten. Dit helpt deelnemers de rode draad vast te houden. Maar het wordt ook gebruikt als middel om andere partijen te informeren over de inhoud van de meeting. Je kunt dan denken aan mensen die er niet bij konden zijn, een reclamebureau dat de vertaling maakt naar een campagne etc

Creatieve concepten

In samenwerking met communicatie- en marketingprofessionals bedenk ik creatieve concepten voor campagnes.

Dit kan bijvoorbeeld verwerkt worden in video’s, folders of strategische plannen. Meestal geef ik dan een voorzet, die vervolgens wordt omgezet in de huisstijl door een grafisch medewerker. Op andere momenten geef ik een voorzet van beelden, boodschappen en vormen die bij een bepaalde positionering of boodschap passen.

Informatievoorziening

Wanneer er een hele hoop complexe informatie op je af komt, dan onthoud je er maar heel weinig van. Het brein verwerkt beelden sneller dan taal, zelfs binnen 13 milliseconden. Niet voor niets worden mindmaps en infographics tegenwoordig ingezet om in beeld te brengen wat in tekst pagina’s zou kosten. Een voorbeeld daarvan zijn de persconferenties van de Nederlandse overheid, tijdens de Corona pandemie. Veel informatie en niet meteen helemaal duidelijk wat het betekent voor het individu. De lokale media nam mijn tekeningen van de persco’s over, erg leuk!

Processen

Ik word door klanten ook gevraagd om zakelijke processen te visualiseren. Deze worden zowel voor interne als externe doeleinden gebruikt.

Deze worden meestal gemaakt op basis van bijeenkomsten die ik heb begeleid. De input van deelnemers wordt dan door mij vertaald naar beeld.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.