Portfolio visuals

Ik sla het graag plat in …

Plaatjes en verBEELDing

Communicatie is een kunst op zich! Beelden kunnen op een unieke manier overbrengen wat niet in woorden te vangen is. Ik zet verbeelding in om processen te versimpelen en gemakkelijk te communiceren. Het maakt complexe zaken inzichtelijk.


Sketchnoting

In plaats van notities, presentaties, rapporten en notulen in woorden te vertalen, maak je gebruik van beeld.

Visual recording

Tijdens bijeenkomsten kan visual recording gebruikt worden om een overzicht en verslag in beeld samen te vatten. Dit helpt deelnemers de rode draad vast te houden. De visual recording kan gedaan worden tijdens een bijeenkomst, maar kan ook achteraf gemaakt worden op basis van notulen, verslagen of rapportages.

Illustratie

Een illustratie is een visuele toelichting bij een verhaal, een beschrijving of een bewering.

Hierna zie je voorbeelden in verschillende stijlen. Voor illustraties richt ik me graag op de stijl en het kleurgebruik die past bij de opdracht en/of huisstijl van de opdrachtgever.

Creatieve concepten

In samenwerking met communicatie- en marketingprofessionals of zelfstandig ondernemers bedenk ik creatieve concepten voor campagnes.

Dit kan bijvoorbeeld verwerkt worden in video’s, folders of strategische plannen. Soms geef ik dan een voorzet, die vervolgens wordt omgezet in de huisstijl door een grafisch medewerker. Op andere momenten geef ik een voorzet van beelden, boodschappen en vormen die bij een bepaalde positionering of boodschap passen.

Fotografie en video’s

Bij gelegenheid vind ik het ook leuk om foto’s en video’s te maken van mensen, natuur en voorwerpen.

Mensen

Natuur en voorwerpen

Artistieke expressie

Ik houd ervan om te experimenteren met verschillende stijlen en doe dit zowel digitaal als met de schilderkwast. Hier vind je wat voorbeelden van verschillende creatieve projecten.


Versimpelen

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Het proces van tekenen en vertalen in beeld is in werkelijkheid terug gaan naar de essentie. Wat wordt er gezegd of wil men zeggen? En hoe vertaalt zich dat naar een beeld?

Ik ben van origine geen grafisch professional of beeldend kunstenaar. Toch word ik regelmatig uitgenodigd om mijn visuele bijdrage te geven. Waarom vragen ze dan mij in plaats van een professioneel tekenaar? Mogelijk omdat ik door mijn werk als trainer & coach, maar ook mijn HBO studie communicatie, de juiste vragen kan stellen en de vertaling van beeld ook binnen een strategisch kader of doel kan plaatsen.

De snelle verbeelding van wat er wordt gezegd.
maak kennis met

Selfie

Na een paar jaar hetzelfde poppetje te hebben getekend, heeft die voor mij een eigen identiteit en herkenbaarheid gekregen. Ik heb het/hem/hen in 2022 een naam gegeven: Selfie! Selfie is een soort lege template die ik in allerlei vormen kan tekenen en aan veel vormen kan toevoegen. 

Selfie zie je terug in de producten (bijvoorbeeld de coachkaarten) en het opleidingsmateriaal van Drijfveerkracht.

samen verbeelden?

Neem contact op

Laten we samen verkennen wat de mogelijkheden zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.