Plaatjes vullen gaatjes

Ik sla het graag plat in

Plaatjes!

Communicatie is een kunst op zich! Beelden brengen de intentie uniek over. Dat vang je niet in woorden. Ik zet verbeelding in om processen te versimpelen. Met beeld communiceer je gemakkelijker. Complexe zaken worden inzichtelijk.

Kijk hieronder naar mijn portfolio.


verBEELD en verTAAL

Mijn missie: minder praatjes, meer plaatjes! Daarom verBEELD en verTAAL ik (complexe) inhoud.

Beeldend samenvatten

Van praatjes naar plaatjes. Gebruik sketchnoting en visual recording voor een heldere boodschap en rode draad. Een beeldend overzicht geeft rust.

Illustratie

De visuele toelichting bij een boodschap. Ik maak illustraties voor drukwerk, websites, social media en kado’s. Verrijkende beelden maken mij blij!

Communicatie

Ik werk mee aan projecten en campagnes. Concepten, foto’s, video, teksten schrijven, inspreken, processen visualiseren … dat vind ik leuk!


Beeldend samenvatten

Beeldend samenvatten helpt een organisatie of groep de boodschap te begrijpen.

Visual recording: realtime de rode draad

Tekenen en verbeelden is teruggaan naar de essentie! Wat wordt er gezegd? Wat wil je overbrengen? En hoe vertaalt zich dat naar een beeld?

Visual recording gebruik je tijdens bijeenkomsten. Het verslag wordt samengevat in beeld. De visuele rode draad geeft deelnemers houvast. Achteraf maken kan ook. Voor bijvoorbeeld notulen, verslagen of rapportages.

Sketchnoting: terugbrengen naar de essentie

Lange teksten … bleh! Beelden zijn interessanter. Sketchnoting vat het proces samen in één beeld. Gebruik het in plaats van notulen en rapporten. De populaire praatplaat vervangt een hele presentatie. Super handig om mee te nemen. En zoveel leuker om mee te werken.


Illustratie

Een illustratie is een visuele toelichting bij een verhaal, een beschrijving of een bewering.

Maak kennis met de ‘illustere’ Selfie

Na een paar jaar kreeg mijn poppetje een eigen identiteit. Ik heb het/hem/hen in 2022 een naam gegeven: Selfie!

Selfie is een soort lege template die ik in allerlei vormen kan tekenen en aan veel vormen kan toevoegen. Selfie zie je regelmatig terug in mijn illustraties.

Ik teken ook graag dromerig

Deze tekeningen zijn anders qua stijl. Maar ze zijn nog steeds heel erg mij!

Hot pink mess

Ik moest voor een opleiding een moodboard maken van kleuren en voorwerpen. Daarna heb ik ze in één tekening verwerkt.

Zelfliefde

Een cursist beschreef zelfliefde als in de wolken liggen. Dit was het beeld wat ik in mijn hoofd kreeg.


Communicatie

Communicatie met impact: hou ik van! Ik werk op projectbasis samen met:
ondernemers, (content) creators, marketing- & communicatieprofessionals en managers.

Visualisatie van werkprocessen

Hey dat is privé! Werkprocessen van bedrijven laten zien….oops. Dat is zoiets als een collega vragen om zich uit te kleden. Volker Wessels Telecom laat mij hier het rokje even kort optillen. Hieronder een paar avatars die ik heb gemaakt. Ze zijn een onderdeel van het werkproces dat ik voor ze visualiseerde.

Voor de business unit FTTX van VolkerWessels Telecom heb ik Eliane gevraagd om ons werkproces voorbereiding in beeld te brengen, als ook het proces back to back glasvezelaanleg en beiden te vertalen in een Prezi. Deze verbeeldingen zijn dusdanig professioneel geworden dat wij ze zowel gebruiken voor het initiële doel, onze business unit onboardingsdag, als ook opgenomen hebben in de leerlijn uitvoerder van onze vakschool. Bij een volgende aanpassing of nieuw proces zal ik Eliane zeker weer vragen dit opnieuw voor ons te doen. Het geeft nieuwe en bestaande medewerkers een goed handvat om een ingewikkeld bedrijfsproces te begrijpen en de handouts hiervan nog vaak te gebruiken bij de start in een nieuwe baan of functie.

Wendy Kroes, Businessline Manager FTTX
Content ophalen en vertalen

Bij Mondriaan GGZ zochten ze naar een originele manier van employer branding. Ze wilden échte verhalen ophalen. Samen met HR en communicatie ontwikkelden we een manier van werken. Per afdeling halen we sterke punten en verhalen op. Dat vertalen we door naar middelen voor interne en externe communicatie.

Foto’s van mensen, sfeerbeelden en natuur

Ik ben geen fotograaf. Maar ik ben handig met mijn smartphone. Onderstaande beelden maakte ik voor mezelf en anderen. Je vind ze op sites en socials.

Video’s voor uitleg en commercie

Deze video maakte ik in samenwerking met de communicatiemanager van Mondriaan GGZ. Het meerjarenbeleidsplan – goed woord voor Scrabble – was 30 pagina’s lang. We brainstormden samen over de essentie. Zij schreef het script. De communicatie-afdeling maakte een animatie. En ik sprak hem in.

YouTube player
Indeling, tekst en beeld voor websites

Bla bla bla chocoladevla. Gooi er bij mij een kwartje in en ik typ of klets wel een half uur. Op het beeldscherm mag het kort en krachtig. Niet zoals ik het ooit leerde in mijn studie Communicatie. Maar goed – tijden veranderen – dus help ik ook op dat gebied. Deze site heb ik ook zelf gebouwd. Hopelijk is dat reclame 🙂 En hier vind je een leuke site die ik laatst heb mogen helpen ontwikkelen en illustreren.

En soms zelfs logo’s

Startende ondernemers begeleid ik al sinds 2009. Soms vragen ze mij om een logo te maken. Dan doe ik een Pipi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

het lijkt zo simpel

Totdat het in één beeld moet

Wist je dat ik communicatie heb gestudeerd? Pas nu ben ik in dit werkveld actief. Ik mistte namelijk het plaatje 😉

Ik doorloop complexe processen in mijn hoofd. Keer op keer. Totdat er een klikt. In één oogopslag moet het duidelijk zijn. Dat is rustgevend. Zeker in een wereld waarin zoveel tegelijk gebeurt.


samen verbeelden?

Neem contact op

Laten we samen verkennen wat de mogelijkheden zijn.