Portfolio visuals

Het leken twee totaal verschillende dingen voor mij, Eliane: een beroep als trainer & coach en mijn passie voor tekenen. Sinds 2020 word ik ook uitgenodigd om die talenten gecombineerd in te zetten. Het tekenen wordt ingezet om processen te versimpelen en via een beeld gemakkelijk te communiceren. Het maakt complexe zaken inzichtelijk.

Er is niet echt een titel of woord om samen te vatten wat ik doe, dus daarom heb ik in dit portfolio voorbeelden toegevoegd van verschillende soorten toepassingen:

  • Visual recording
  • Visualisatie voor informatievoorziening
  • Visualisatie van processen bij klanten
  • Visualisatie voor leren en coachen

VOOR BIJEENKOMSTEN

Visual recording

Tijdens bijeenkomsten kan visual recording gebruikt worden om een overzicht en verslag in beeld samen te vatten. Dit helpt deelnemers de rode draad vast te houden. Maar het wordt ook gebruikt als middel om andere partijen te informeren over de inhoud van de meeting. Je kunt dan denken aan mensen die er niet bij konden zijn, een reclamebureau dat de vertaling maakt naar een campagne etc

VOOR COMMUNICATIE EN PERS

Visualisatie voor informatievoorziening

Wanneer er een hele hoop complexe informatie op je af komt, dan onthoud je er maar heel weinig van. Het brein verwerkt beelden sneller dan taal, zelfs binnen 13 milliseconden. Niet voor niets worden mindmaps en infographics tegenwoordig ingezet om in beeld te brengen wat in tekst pagina’s zou kosten. Een voorbeeld daarvan zijn de persconferenties van de Nederlandse overheid, tijdens de Corona pandemie. Veel informatie en niet meteen helemaal duidelijk wat het betekent voor het individu. Ik heb de persco’s een tijd beeldend samengevat, puur om te begrijpen wat er werd gezegd en wat het betekende. En ook om te trainen in het snel visueel samenvatten van informatie. Erg leuk dat dit bijvoorbeeld werd overgenomen in een lokale krant en dat de mensen op social media het graag gebruikten om te weten wat er zou gaan veranderen.

VOOR HET ZAKENLEVEN

Visualisatie van processen

Ik word door klanten ook gevraagd om zakelijke processen te visualiseren. Deze worden zowel voor interne als externe doeleinden gebruikt.

Het doosje met de coachkaarten nog verpakt

VOOR ELKE SETTING

Visualisatie voor leren en coachen

De lesmaterialen van Drijfveerkracht worden visueel ondersteund door mijn tekeningen. Maar inmiddels heb ik ook al drie succesvolle coachkaartensets uitgegeven.

VOOR HET PLEZIER

Visualisatie van thema’s

Los van dat ik het tekenen zakelijk kan inzetten, doe ik het vooral voor mijn eigen plezier. Vaak ben ik bezig om in beeld om te zetten, wat ik van binnen beleef.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.