Jouw unieke blauwdruk snel ontdekken met Human Design

Gepubliceerd door Eliane Reehuis op

Human Design is een pseudowetenschappelijk vakgebied wat je in staat stelt om in no-time jouw unieke blauwdruk te ontdekken. Het lijkt heel zweverig, maar is eigenlijk juist het tegenovergestelde. Het maakt zichtbaar hoe neutrino’s van invloed zijn op jouw lichaam, wat onbewust is voor jouw persoonlijkheid en ook jouw persoonlijkheid zelf. De basis van wat je zou mogen weten over jezelf is zelfs compleet gratis! Binnen het kader persoonlijke ontwikkeling is zelfkennis en zelfbewustzijn via Human Design van onschatbare waarde.

Ieder mens is uniek

Wat voor de één werkt, werkt totaal niet voor de ander. En zelfs een dag is niet exact hetzelfde als de vorige. Het leven en de mens is zo uniek, er is geen one-size-fits-all oplossing. Toch raken we allemaal verstrikt in wat we zouden moeten zijn: net zo succesvol, gelukkig, energiek, gemotiveerd en sereen als we continu op televisie en social media zien. Dit is juist de basis voor een hele hoop ongelukkige mensen: piekeren, falen, neerslachtig worden door je te vergelijken met anderen. Het is overigens een illusie waar je je mee vergelijkt, we moeten de eerste mens nog tegenkomen die alles perfect op orde heeft.

Vallen en opstaan

Vaak ontdekken we met vallen en opstaan wat wel of niet voor ons werkt. Maar in dit proces hebben we ook nog te maken met hardnekkige denkpatronen over wie we zouden moeten zijn en hoe we zouden moeten doen. Via Human Design ontdek je via jouw Bodygraph onmiddellijk en kosteloos waar jij voor bent gebouwd (design) en waarvoor niet. Het kan je helpen om jouw angstige en negatieve gedachten te omzeilen en draagt bij aan een gezonde dosis zelfliefde.

Toepassing

Human Design is een vakgebied waar je jaren voor moet studeren om een diepgaande analyse te maken van elk individu. Toch werken wij met de basistypes in onze (coach)praktijk. We halen de volgende informatie uit jouw design:

  • Hoe jouw energievoorziening is opgebouwd.
  • Wat jouw innerlijke manier is om te bepalen wat correct voor jou is.
  • Hoe je omgaat met thema’s zoals piekeren, angsten en emoties.
  • Waar jouw krachten en zwakke plekken zitten.
  • Hoe je optimaal door het leven navigeert.

De vier types

Hierna geven we een korte uitleg van de types. Je kunt jouw gratis Bodygraph aanvragen via Jovian Archive. Mocht je met vragen zitten, zoek dan contact met ons. De types laten zien hoe het energieveld is opgebouwd en hoe je beslissingen kunt nemen.

Generator (bouwer)

Strategie: wachten om te reageren

Signaal: tevredenheid of frustratie


Dit is het meest voorkomende type, ongeveer 70% van de bevolking. De manifesting generator valt ook onder dit type. Je hebt een continue energie om ergens voor of aan te werken. Wanneer je dat doet ervaar je tevredenheid. Het kan ook zijn dat het (nog) niet helemaal lukt waardoor je gefrustreerd raakt. Wanneer het je niet lukt om door die frustratie heen te breken naar een nieuw niveau van meesterschap, dan is het niet jouw pad. Leer om geduldig te wachten (in plaats van initiatief te nemen), dan komt er vanzelf iets op je af waar je jouw tomeloze energie aan kunt verbinden.

Projector (gids)

Strategie: wachten op de uitnodiging

Signaal: succes of verbitterdheid


Je hebt een diepe motivatie om andere te begrijpen en helpen. Toch heb je geen vaste energie tot jouw beschikking, die krijg je wanneer je de ander op de juiste manier kunt helpen. Misschien had je vroeger niet de beste tijd op school, je hebt in jouw volwassen leven een of meerdere talenten gevonden. Belangrijk is dat je wacht tot een ander jouw talent herkent en je uitnodigt om dit in te zetten. Wanneer de ander jouw waarde niet ziet, kun je verbitterd en uitgeput raken. Als je de ander kunt helpen ervaar je een gevoel van succes waar je energie van krijgt!

Manifestor (initiator)

Strategie: informeren

Signaal: rust of woede


Jij hebt het in je om zelfstandig, zonder een ander nodig te hebben, iets te initiëren en te ondernemen. Echter, je kunt daarmee anderen op de tenen trappen. Jouw (creatieve) flow is vaak zonder woorden en vraagt ruimte om daar iets mee te kunnen doen. Omdat niet iedereen dat begrijpt of ziet aankomen, wil je ze informeren over wat je van plan bent (dit is heel iets ander dan toestemming vragen). Je wilt ook dat anderen jou informeren, zodat je mogelijke weerstand op jouw plannen kunt wegnemen. Wanneer je dit niet doet kun je in (onderdrukte) woede ontvlammen.

Reflector (evaluator)

Strategie: een maancyclus wachten

Signaal: verrassing of teleurstelling


Dit meest ongebruikelijke type is er voor gemaakt om anderen een spiegel voor te houden. Niet per se alleen over je eigen gedrag, maar ook over wat er in de samenleving gaande is. Dit type mag zijn of haar eigen natuur volgen en functioneert goed aan de rand van groepen, niet er midden in. Zo kun je goed observeren en afschakelen. Wanneer zij verrassing voelen zijn ze op een correct pad, teleurstelling toont hen waar ze niet tot hun recht komen.

Begrijpelijkheid

We hebben in een Nederlandse Facebookgroep over Human Design gevraagd of de leden dit stuk duidelijk en toegankelijk vonden. Het is best ingewikkeld om in makkelijke termen aan te geven waar de types voor staan. Weergegeven in simpele taal zou het iets dergelijks kunnen zijn:

Djerina

Ik heb ooit zo’n verhaaltje gelezen dat hielp: de manifestor zegt tegen etenstijd dat het tijd is om de tafel te dekken. De generator springt op om het te doen. De projector geeft aan hoe de borden moeten liggen.

Ter aanvulling op wat Djerina opperde: een projector moet worden uitgenodigd om mee te denken en te gidsen. Als de projector niet wordt gevraagd (meestal door een generator) dan kan dit een enorme bemoeial lijken. Waardoor de projector verbitterd raakt omdat de hulp niet wordt gewaardeerd. De generator kan ook zelf ineens de tafel gaan dekken (in plaats van te wachten op iets om op te reageren, zoals het voorstel van de manifestor). Wanneer de manifestor nog niet klaar is voor het eten, dan kan deze in woede ontvlammen (dat komt er niet altijd uit overigens, het kan ook naar binnen slaan). En tja waar is de reflector? Die staat hopelijk aan de zijlijn het proces te observeren en geeft terug wat er wel en niet werkt.

Toepassing

Wij kijken graag naar de Bodygraph in coaching of bij deelname aan opleidingen. Op deze manier kunnen we ze gericht helpen en adviseren over wat het beste voor hen zou kunnen werken. Het mooie van deze systematiek is, is dat niemand je kan vertellen wat correct voor jou is. Dat leer in herkennen en ontdekken IN jezelf. En heel specifiek bij de vormen van ervaringsleren, zoals ReflAction en Kickstart, houden we ook rekening met de energieverdeling tijdens het bewegen.


ReflAction en Kickstart zijn een standaard onderdeel van onze opleiding emotionele weerbaarheid en worden in maatwerk trajecten voor coaching standaard verwerkt.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.