Loopbaanbegeleiding

Er zijn momenten in het leven die als kruispunten aanvoelen. Welke richting (studie, baan, promotie) ga ik kiezen? Het kan ook zijn dat je bij een ‘Is dit alles?’ punt bent aangekomen. Op zulke momenten kan het fijn zijn om professionele ondersteuning te krijgen. Ik heb al veel mensen mogen begeleiden op dit gebied. Overigens is het ook wel eens voorgekomen dat mensen met een loopbaanvraag binnenkwamen, maar voor iets anders kozen. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat ze niet tevreden zijn met hun werksituatie. In plaats van ze te helpen iets anders te zoeken, heb ik ze dan geholpen om de situatie op te lossen (voor zichzelf of met anderen).

Loopbaanoriƫntatie en begeleiding (LOB) scholieren (studiekeuze)

Een traject dat gericht is op het vertalen van de wensen en leerstijl naar studiekeuzes (opleidingsniveau, type opleiding, vervolgopleiding).

Loopbaanbegeleiding voor werkende mensen

Zowel particulieren als werknemers van bedrijven leren de eigen competenties kennen en kunnen deze verbinden aan een gewenst beroep of gewenste vervolgstudie.

Loopbaanplanning voor (startende) ondernemers

Ondernemen is een vak apart. De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die graag voor zichzelf willen beginnen. Natuurlijk kan je starten vanuit jouw passie, maar dat maakt je niet per se geschikt als ondernemer. In dit traject onderzoek je of dit bij jou past en in welke vorm.

Onderdelen van een loopbaantraject bij Drijfveerkracht zijn: een persoonlijk profiel op basis van testen, het formuleren van de ideale baan, het maken van een keuzematrix, het doen van verkenning, het inzetten van het netwerk. Ook een CV maken en online profilering kan hierbij horen.

Een loopbaantraject verloopt hetzelfde als coaching, inclusief een gratis en vrijblijvende intake. Lees daarover meer bij coaching.