Corona

Wij zetten onze oplossingsgerichtheid en flexibiliteit in om onze diensten te kunnen blijven leveren aan onze klanten.

Update juni 2021: per 26 juni is er weer meer mogelijk. De mondkapjes worden afgeschaft en de overheid vraagt om de basisregels in acht te blijven nemen. Daarom werken wij nog steeds op 1,5 meter met onze klanten. Voor het bezoeken van onze locatie is géén test- of vaccinatiebewijs nodig. Natuurlijk vragen we je wel zorgvuldig om te springen met een bezoek, bijvoorbeeld bij klachten of terugkeer van vakantie. Je kunt daarvoor het stroomschema op deze pagina gebruiken.

Wij mogen volgens de huidige maatregelen groepen ontvangen op onze locatie.

Op 1,5 meter en met gezondheidscheck, zie het stroomschema en informatie van de overheid onderaan de pagina

Wat voor een risico loop ik als ik een dienst of product bij Drijfveerkracht afneem?

Wij hebben onze diensten en producten verdeeld in risicolevels. Ze staan vermeld bij elk product of elke dienst in ons aanbod.Gezondheid

Voor de gezondheid en veiligheid van onze klanten en ons zelf hebben wij de volgende standaard maatregelen:

 • De maximale groepsgrootte is teruggebracht naar vier personen, deze kan nog gesplitst worden in twee groepen van twee of individueel (wanneer nodig).
 • Het afzuigsysteem in de Youniversity staat op maximaal ventileren.
 • Er zijn vaste zitplaatsen op 1,5 meter in de Youniversity. Bij deze zitplaatsen is alles aanwezig (catering, materiaal etc.) om het bewegen door de ruimte te beperken.
 • Voedsel wordt niet door ons bereid, maar wordt al verpakt in de winkel gekocht. Zelfs de koekjes.
 • Omdat we onze theorie inmiddels via een online omgeving aanbieden, hoef je minder lang bij elkaar te zijn voor contactmomenten en praktijkdagen.
 • Wanneer je in quarantaine bent, maar wel fit genoeg bent om deel te nemen, dan kun je de bijeenkomst via een online verbinding volgen. Dit heet hyrbride trainen (een deel is aanwezig in de ruimte en anderen volgen de bijeenkomst online).

Het blijft een uitdaging om te bepalen wat je wel en niet mag. Wij werken met dit stroomschema voor iedere keer dat je onze locatie bezoekt.

Regels van de overheid

Dit onderdeel is voor het laatst bijgewerkt in maart 2021.

De overheid antwoord het volgende op de vraag of er huiswerkbegeleiding, workshops en trainingen op locatie geven mogen worden?

 • Geef huiswerkbegeleiding, workshops en trainingen zo veel mogelijk digitaal.
 • U kunt geen huiswerkbegeleiding, workshops en trainingen geven op een publieke locatie. Publieke locaties zijn alleen open voor belangrijke publieke taken zoals verkiezingen of om mensen te testen of te vaccineren.
 • Geeft u toch huiswerkbegeleiding, workshops en trainingen in een kantoorgebouw of ergens anders binnen? Dan gelden de coronaregels voor locaties binnen.

Dit Youniversity is een binnenruimte, los van het woonhuis, die niet publiek is. Wij voldoen aan alle regels die je hieronder kunt nalezen. Niet alles wat kan moet ook. Als het online kan, kiezen we daar ook voor. En wanneer je zelf liever online volgt dan kun je de bijeenkomsten hybride bijwonen (via een online verbinding, terwijl de rest in de ruimte is.) Er wordt per app een gezondheidscheck gedaan op de dag van het bezoek aan de locatie volgens het bovenstaande stroomschema.


In de regels voor binnenruimtes van de overheid staat het volgende:

Regels voor binnenruimtes (behalve thuis)
De meeste locaties binnen zijn op dit moment gesloten. Voor de locaties die nog wel open zijn geldt het volgende:

 • In ruimtes binnen waar mensen vooral op één plaats zijn, zoals bijvoorbeeld in het buurthuis, of bij een uitvaart, heeft iedereen een vaste zitplaats (placeren), zonder roulatie. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.
 • Binnen mogen maximaal 30 personen in 1 ruimte aanwezig zijn, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. Dit aantal is inclusief kinderen, maar exclusief personeel. Er vindt een gezondheidscheck plaats.
 • Zelfstandige ruimtes zijn van elkaar gescheiden door muren van de grond tot aan het plafond en hebben een deur naar de gang.
  Reserveren is verplicht.
 • Er mag voor 2 personen tegelijk worden gereserveerd.