Je overweegt een coachtraject?

Coaching helpt om doelen te bereiken. Hieronder vind je meer informatie. Of je kunt…

Waarom kiezen voor Drijfveerkracht?

Kies voor Drijfveerkracht wanneer:

  • Een vertrouwde en veilige omgeving voor jou essentieel is
  • Je op zoek bent naar een ervaren en deskundige coach (actief sinds 2009)
  • Praktische handvatten voor jou belangrijk zijn
  • Je resultaatgericht werkt en concrete vooruitgang wilt zien
  • Je coaching wilt die aansluit bij jouw unieke behoeften en stijl

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit dat?

Hoe lang duurt een traject?

In zes sessies heb je een traject afgerond. Na de intake ontvang je een actieplan. Je kunt daarvoor akkoord geven. We plannen dan de sessies in. Tussen de sessies zit gemiddeld twee weken. Een traject duurt dus zo’n twee maanden.

Terugkomen mag daarna ook. Er zijn twee soorten mensen:

  • Doel behaald: ik kan weer door met mijn leven. Ik laat het weten wanneer ik je nodig heb.
  • APK: ik kan nog wat steun gebruiken. Meestal eens per maand of kwartaal.
Wat kost een traject?

Dat verschilt per persoon en vraag. Jouw actieplan (coachplan) vermeldt een pakket met een prijs. Het plan ontvang je na de intake. Particulieren betalen een lager tarief dan bedrijven.

Coaching wordt niet vergoed. Vergoeding krijg je alleen in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld een praktijkondersteuner van de huisarts (POH GGZ), psycholoog of bij alternatieve geneeswijzen (wanneer je daarvoor verzekerd bent).

Wanneer heb ik wat nodig?

Met wat voor een vragen kan ik bij een coach terecht?

Met elke vraag kun je terecht. Met loopbaanvraagstukken kun je ook bij ons terecht. Past jouw vraag niet, dan verwijst de coach jou door. Plan een intake om jouw vraag helder te krijgen.

Wat is het verschil met een psycholoog?

Een psycholoog heeft een universitaire studie psychologie gedaan. Coaching is een vrij beroep: iedereen mag zich coach noemen (en helaas doen dat er veel).

Je kunt ons allemaal inzetten voor bijvoorbeeld angst en paniekstoornissen, burn-out, depressie etc. Problemen zijn bij ons niet het uitgangspunt. Je kunt ook komen wanneer je iets wilt bereiken. Coaching en psychotherapie kunnen ook samen gaan. Bijvoorbeeld wanneer gesprekken met een praktijkondersteuner (POH-GGZ) onvoldoende waren. Concrete hulp op de korte termijn vormt de basis van coaching. Kies voor een coach wanneer je snel wilt zijn. De wachtlijst is een stuk korter.

Wat als …?

Coachen je ook kinderen?

Ik coach jong en oud, dus ook kinderen vanaf 12 jaar. Zoek een (gespecialiseerde) kindercoach voor kinderen jonger dan 12 jaar. Een kind tussen 12 en 18 jaar? Lees deze blog over ouderbetrokkenheid. Het beste is wanneer het kind alleen wil komen. Overleg daarom met jouw kind of ze je bij de intake willen.

Hoe werkt het als ik via de werkgever kom?

Hetzelfde als bij particulieren. Jouw werkgever betaalt alleen de facturen. Beiden ontvangen het actieplan (coachplan). De sessies zijn vertrouwelijk. Wij delen alleen met jouw toestemming. Een eindverslag wordt (na goedkeuring van jou) aan jouw werkgever gestuurd.


Aanbevelingen

Na een aantal jaren van onvrede, onrust en tegen muren oplopen met een lichaam dat niet meer van mezelf voelde, is er een wereld voor me open gegaan van acceptatie en rust. Met nieuw vertrouwen in mijn relatie. Had ik veel eerder moeten doen!

Coachclient, anoniem

Het voelt als een warm deken welke om je heen wordt geslagen. Geen steriele omgeving waarbij ik me al beperkt zou voelen om mij open te stellen. Er wordt naar je geluisterd en een duidelijk plan opgezet. Welke ook nog eens leuk vormgegeven is.

Karlien

Eliane is een erg fijn en warm persoon, tijdens de kennismaking voelde ik me meteen veilig en op mijn gemak om dit coaching traject aan te gaan. Eliane begreep mij en heeft ook echt gekeken naar wat ik nou nodig heb. Ik heb de juiste handvaten gekregen om de dingen die ik heb geleerd ook toe te kunnen passen in het dagelijks leven. Een echte aanrader!

Nikki

Eliane helpt en stimuleert je in beweging te komen.

Nico