Coaching

Coaching is een kortdurende interventie die personen helpt om doelen te bereiken. De coach helpt jou bij het vinden van oplossingen die bij jou passen en verbindt je met hulpbronnen om jouw doel te bereiken.

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over coaching van particulieren én mensen die via de werkgever werden gestuurd. Ben je benieuwd welke coaches er voor Drijfveerkracht werken? Kijk dan op de homepage.

Met wat voor een vraag kan ik bij een coach terecht?

In principe kan je met elke vraag bij een coach terecht. Soms leent jouw vraag zich beter voor therapie, dat kan de coach dan aangeven.  In 2016 hebben we een filmpje gemaakt met een overzicht van coachvragen die we kregen.  Het zijn niet alle vragen die je zou kunnen stellen, maar het geeft een goede indruk van wat allemaal mogelijk is.

Wat is het verschil met een psycholoog?

Een psycholoog heeft een universitaire studie psychologie gedaan, coaching is een vrij beroep. Coaching richt zich op de korte termijn en verbindt je met concrete adviezen aan jouw doelen. We coachen regelmatig mensen voor wie psychotherapie of gesprekken met een praktijkondersteuner niet voldoende hielpen. Ook wij behandelen bijvoorbeeld angst en paniekstoornissen, burn-out, depressie en andere zaken waarvoor je naar een psycholoog gaat. Wij kunnen eventueel met andere behandelaars samenwerken, wanneer jij daar toestemming voor geeft.

Iedereen mag zich coach noemen. De coaches bij Drijfveerkracht hebben intensieve opleiding gevolgd en hebben elk hun eigen specialismen. Op de home kun je de verschillende coaches en trainers bekijken. Door op hun foto te klikken kom je bij meer informatie.

Wat kost coaching?

Voor elk budget is er wel een oplossing. Daarom doe ik altijd eerst een gratis en vrijblijvende intake. Je ontvangt dan een actieplan waarin het aantal sessies en de investering staat vermeld. Dan kan je beslissen of dit binnen jouw budget en wensen past.

Coaching wordt niet vergoed. Wanneer je hulp wilt hebben die vergoed is kun je beter een doorverwijzing vragen naar een praktijkondersteuner van de huisarts (POH) of iets in de alternatieve geneeswijze zoeken.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Het kan zo lang duren als jij zelf wilt. Het hangt samen met jouw omstandigheden, het doel dat je stelt en het budget dat je kunt besteden. Ons uitgangspunt is dat er gemiddeld zes sessies worden gedaan. Dit wordt verder uitgewerkt in een actieplan. Hoe lang er tussen de sessies zit bepaal je zelf.

Hoe gaat een intake in zijn werk?

Wanneer je interesse hebt in coaching, kan je contact leggen om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvende intake. Het is belangrijk voor de coach dat we goed kunnen inschatten wat jouw omstandigheden zijn en waar je hulp bij wilt.

Een intakegesprek duurt gemiddeld een uur. In dit uur doorlopen we een aantal vragen die ingaan op jouw achtergrond, jouw familie, eventuele medische problemen, belangrijke momenten in jouw leven en waar je aan wilt werken. Je krijgt ook ruimte om vragen te stellen. Nog belangrijker is dat je kan bepalen of er een ‘klik’, dat is belangrijk wanneer je in vertrouwen met elkaar wilt werken.

Wanneer een van ons niet de juiste persoon is om je te helpen dan helpen we je graag zoeken om de juiste persoon te vinden.

Je kunt eerst contact met ons leggen om een intake te plannen, je kunt ook direct de voorbereiding invullen. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Hoe oud moet je zijn voor coaching?

In principe coachen wij alle leeftijden, soms ook kinderen. Elke leeftijd geeft zijn eigen uitdagingen en die lenen zich prima voor coaching.

Hoe gaat het in zijn werk als ik via mijn werkgever coaching volg?

Eigenlijk is er dan niets anders dan een regulier coachingstraject, alleen betaalt jouw baas de facturen. De sessies zijn vertrouwelijk, de inhoud wordt niet met jouw baas gedeeld (behalve op jouw verzoek). Na afronding wordt er wel een eindverslag gemaakt waarin het traject op hoofdlijnen wordt beschreven. Dit wordt eerst aan jou voorgelegd ter goedkeuring.