Coaching

Coaching is een kortdurende interventie die personen helpt om doelen te bereiken. De coach helpt jou bij het vinden van oplossingen die bij jou passen en verbindt je met hulpbronnen om jouw doel te bereiken.

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over coaching van particulieren én mensen die via de werkgever werden gestuurd. Ben je benieuwd welke coaches er voor Drijfveerkracht werken? Klik dan hier.

Met wat voor een vraag kan ik terecht bij een coach?

In principe kan je met elke vraag bij een coach terecht. Soms leent jouw vraag zich beter voor therapie, dat kan de coach dan aangeven.  In 2016 heb ik een filmpje gemaakt met een overzicht van coachvragen die ik kreeg.  Het zijn niet alle vragen die je zou kunnen stellen, maar het geeft een goede indruk van wat allemaal mogelijk is.

Wat kost coaching?

Voor elk budget is er wel een oplossing. Daarom doe ik altijd eerst een gratis en vrijblijvende intake. Je ontvangt dan een actieplan waarin het aantal sessies en de investering staat vermeld. Dan kan je beslissen of dit binnen jouw budget en wensen past.

Coaching wordt niet vergoed. Wanneer je hulp wilt hebben die vergoed is kan je beter naar een doorverwijzing vragen naar een praktijkondersteuner van de huisarts (POH) of iets in de alternatieve geneeswijze zoeken.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Het kan zo lang duren als jij zelf wilt. Het hangt samen met jouw omstandigheden, het doel dat je stelt en het budget dat je kunt besteden. Dit wordt verder uitgewerkt in een actieplan. Hoe lang er tussen de sessies zit bepaal je zelf.

Hoe gaat een intake in zijn werk?

Wanneer je interesse hebt in coaching, kan je contact leggen om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvende intake. Het is belangrijk voor mij als coach (of de coaches die voor mij werken) dat ik goed kan inschatten wat jouw omstandigheden zijn en waar je hulp bij wilt.

Een intakegesprek duurt gemiddeld een uur. In dit uur doorlopen we een aantal vragen die ingaan op jouw achtergrond, jouw familie, eventuele medische problemen, belangrijke momenten in jouw leven en waar je aan wilt werken. Je krijgt ook ruimte om vragen te stellen. Nog belangrijker is dat je kan bepalen of er een ‘klik’, dat is belangrijk wanneer je in vertrouwen met elkaar wilt werken.

Wanneer ik niet de juiste persoon ben om je te helpen dan help ik je graag zoeken om de juiste persoon te vinden.

Hoe oud moet je zijn voor coaching?

In principe coach ik alle leeftijden, inmiddels ook kinderen. Elke leeftijd geeft zijn eigen uitdagingen en die lenen zich prima voor coaching.

Hoe gaat in zijn werk als ik via mijn baas coaching volg?

Eigenlijk is er dan niets anders dan een regulier coachingstraject, alleen betaalt jouw baas de facturen. De sessies zijn vertrouwelijk, de inhoud wordt niet met jouw baas gedeeld (behalve op jouw verzoek). Na afronding wordt er wel een eindverslag gemaakt waarin het traject op hoofdlijnen wordt beschreven. Dit wordt eerst aan jou voorgelegd ter goedkeuring.