Ceremonie – BABS

de mijlpalen van het leven

Jouw ceremonie een persoonlijk tintje geven?

Een BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) zet je in voor ceremonies die de liefde, een verbintenis of mijlpaal in het leven bezegelen. Andere ceremonies begeleiden is ook mogelijk, zoals een begrafenis of jubileum. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.


Type ceremonies

Wettelijk huwelijk

€ 899

Tijdens de ceremonie het wettelijke huwelijk sluiten.

Eliane wordt benoemd en beëdigd voor één dag

Check de site van de gemeente: staan ze een BABS toe?

Mag alleen op een officiële trouwlocatie

Minimaal 16 weken voor huwelijk aanvragen

Lees hieronder de ervaringen en testimonials van bruidsparen, of …

Ceremonieel huwelijk

€ 599

Vrij qua invulling en locatie. Wettelijk huwelijk is al (of wordt nog) gesloten.

Populaire optie: minder gedoe met wettelijke eisen

Trouw op een ander moment voor de wet

Ideaal voor hernieuwen van de geloften

Meer vrijheid: keuze locatie en invulling ceremonie

Lees hieronder de ervaringen en testimonials van bruidsparen, of …

Overige ceremonies

Een belangrijke mijlpaal ceremonieel laten begeleiden

Afscheid nemen van het leven: begrafenis of crematie

Officiële bijeenkomsten: een jubileum, stoppen met werken, openingen etc.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van de wensen


Ervaringen van de bruidsparen

Voor geliefden die hun verbintenis willen vormgeven en vieren, is het inhuren van een BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) voor het begeleiden van een ceremonie de meest persoonlijke optie. Anders dan bij de meeste zelfstandige voorgangers, draai ik geen ‘tig’ bruiloften per jaar en maak ik samen met jullie het proces naar de ceremonie toe ook een mooie ervaring.

Intieme setting in een kasteel met een kleine groep mensen.
De bruid gaf aan dat het haar een veilig gevoel gaf, dat ik bij haar stond toen ze haar persoonlijke gelofte voorlas.

Wij wilden graag een intieme en diepgaande ceremonie. Wij verwachtten dat Eliane, met haar gevoeligheid, levenservaring en wijsheid daar erg passend bij zou zijn. Wij vonden haar natuurlijke manier van begeleiden erg fijn, terwijl ze ons wel de regie liet houden. Dat persoonlijke stuk was voor ons het meest waardevol, dat ze ons begeleidde in wat bij ons persoonlijk paste. Het resultaat was dat we een ceremonie hebben neergezet waar veel in zat: diepgang, inspiratie, kwetsbaarheid en vrolijkheid.

Ga vooral kennismaken en voelen of er voor beiden een klik is, want dat is toch het belangrijkste. Maar als je voor een persoonlijke en diepgaande begeleiding wilt gaan in het proces van trouwen, dan kunnen we Eliane van harte aanbevelen.

Jan en Chantal

We zijn super blij dat jij dit voor ons hebt gedaan. Tijdens jouw speech leek het alsof je ons al heel lang kende. Je wist precies te zeggen wat wij graag op onze bruiloft wilde, een hele leuke komische, mooie speech waar alle mooie momenten van ons 13 jaar samen zijn naar voren kwamen. Dit had niemand voor ons beter kunnen invullen. Aanrader voor elke bruiloft.

Jens & Lianne

“Wij zochten naar een informele manier van begeleiding op de ceremonie. Het eerste gesprek voelde meteen als laagdrempelig en passend bij ons en onze wens voor de bruiloft. Het meest waardevol? Het verhaal/begeleiding van de ceremonie was echt geschreven op ons. Je wist goed wat je wilde weten maar liet ons ook zelf vertellen. Je hebt ons en onze situatie goed weten te vatten in het verhaal. De dag / de ceremonie was eigenlijk precies wat we wilden.

Als je een trouwambtenaar/ceremoniemeester zoekt die in verbinding gaat, persoonlijk, betrokken en gestructureerd te werk gaat is Eliane de vrouw!

Daniël & Maaike

Plan een vrijblijvende kennismaking