Wilde bloemen

Ik rij met ‘mijn mannen’ de brug over de Maas over en volg de slingerende weg van Maashees naar Vierlingsbeek aan de andere zijde van de oever. Vlak voordat we de bebouwde kom in rijden zie ik het bordje al aan de weg staan: wilde bloemen.

Ik ben uitgenodigd door een oud deelnemer van de NLP-opleiding omdat ze me wat van haarzelf wil geven. Wanneer ik de tuin betreed valt mij meteen op dat alles met ‘zorg’ is behandeld. De planten, het gazon, de bloemen: het staat er allemaal prachtig bij.

Ze is tot voor kort werkzaam geweest in het bedrijfsleven en kon geen weg meer vinden binnen de ‘hardheid’ van haar vakgebied (HRM) en de organisatie. Al tijdens de opleiding besloot ze dat haar toekomst er anders uit mag zien. En wat ik zo mooi aan haar vind, is dat ze het vertrouwen heeft dat er iets passends komt zonder dit te willen forceren.

In de tussentijd stort ze zich op een andere passie: de pluktuin. We lopen over het prachtige gazon naar de achterzijde en treffen daar een melange van verschillende bloemen die een rijk palet van kleuren aan dit plekje geven. Aan de weg staat een klein standje met wat boeketten waar mensen hun geld nog ouderwets in een potje kunnen stoppen (en dit ook doen). Ik krijg zo’n prachtig boeket met vaas van haar en ons zoontje dartelt met een knipschaar tussen de bloemen door voor zijn eigen boeketje.

Hier staat iemand die met haar beide voeten niet alleen op maar ook in de grond staat en niet bang is voor vieze handen. Ze geeft met zorg en toewijding vorm aan het mooiste wat de natuur ons gunt: wilde bloemen. Eigenlijk is ze zelf ook een wilde bloem. Zo’n exemplaar dat met pracht en praal tussen een veld nietige dorre bloempjes en klaver stond te stralen.

Nu ze hier zo rustig en vervuld staat te vertellen over haar tijd tussen de bloemen daagt mij het besef dat deze wilde bloem al de vruchten plukt van haar arbeid. Ik heb hetzelfde vertrouwen in haar toekomst. En mocht je / jouw organisatie nog iemand zoeken met een talent voor groei, stuur met gerust een berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.