Roadtrippin

De eerste keer dat ze kwam moest ze zich laten brengen door haar vriend. Hij zat geduldig in de auto terwijl ze mij vertelde dat ze steeds minder durfde te doen. Het was in het najaar van 2017 toen deze jonge vrouw tot de conclusie kwam dat ze zich niet meer vrij genoeg voelde om het leven te leiden wat ze wilde. Ze werd overal bang voor, maar wist niet hoe ze het moest oplossen.

Ze was bij een psycholoog geweest die haar zou moeten begeleiden met haar angsten. Nu doen psychologen ook goed werk, maar deze had haar verteld dat ze elke keer als ze iets deed wat ze niet durfde ze zichzelf mocht belonen met wat lekkers. En dat werkte natuurlijk niet. We moesten er wel om lachen toen ik grapte dat ze dan uiteindelijk zo dik zou worden dat ze de deur niet meer uit zou KUNNEN in plaats van DURVEN.

Ik heb sinds vorig jaar zes keer met haar gewerkt en bij de derde keer was ze al zo vrij dat ze zelf zonder veel angst kwam rijden. En durfde ze ook weer alleen thuis te zijn. Wat een overwinning! Want voor de gemiddelde lezer zijn dit dingen die heel normaal zijn, maar voor iemand met angsten is het compleet iets anders.

Vandaag zat ik tegenover haar en vertelde ze me dat ze nog steeds vlagen van angst heeft, maar dat haar vrijheid nu een rapportcijfer 7 krijgt (en dit was een 3). Ze vertelt me dat ze zo graag een roadtrip zou willen maken. Gewoon in de auto in stappen en gaan! Ik geloof dat dit haar gaat lukken. Niet omdat ze zichzelf zal belonen met wat lekkers maar met het lekkerste wat het leven te bieden heeft de vrijheid!

Zo gaat ze van een angsttrip naar uiteindelijk een roadtrip, omdat moed niet staat voor geen angst hebben maar het ondanks de angst gewoon doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.