De tijd heelt alle wonden…

Vandaag werd ik geraakt door een studente, wiens relatie van vijf jaar is verbroken. Terwijl ik haar verdriet zie denk ik terug aan mijn eigen momenten van verdriet. Het moment dat je weet dat het beter is, maar dat je je geen leven zonder die persoon kan voorstellen. 

Tot over mijn oren was ik verliefd op een man met wie ik niet samen kon zijn. En toen ons afscheid naderde zei hij tegen mij: ‘Koop een horloge.’ Los van het feit dat ik bedacht wat hij met dat horloge kon doen, snapte ik ook echt niet wat hij bedoelde. ‘Tijd heelt alle wonden.’ zei hij ‘En elke keer als je op het horloge kijkt weet je dat het alleen maar beter kan worden.’ En ik kocht het horloge ook nog, zo’n sukkel ben ik dan ook wel. 

Een jaar ging voorbij waarin ik trouw mijn horloge droeg. Terwijl de minuten weg tikten vroeg ik me af wanneer de pijn weg zou gaan. Niet eens wanneer ik een nieuwe liefde zou vinden, maar wanneer ik aan een dag kon starten zonder me verdrietig te voelen. In deze tijden ben je dankbaar voor waterproof mascara en alle leuke dingen die je maar kan bedenken om je af te leiden. Er kwam een moment dat het horloge stopte, het had een nieuwe batterij nodig. Ik vond dat een mooie ‘tijd’ om het in de kast te leggen. Ik wilde het verdriet, de herinnering aan hem niet langer vasthouden. 

Toen ik laatst ging verhuizen, je raadt het al, kwam ik het horloge weer tegen. En dat was een mooi moment. Het voorwerp waar ik met veel wrok en verlangen naar had gekeken was gewoon een horloge geworden. Een mooie herinnering aan ‘die tijd’. En in plaats van negatieve emoties was daar alleen nog maar dankbaarheid. Dankbaar ben ik omdat mijn gevoel voor hem mij de motivatie gaf om los te breken uit een lange relatie waarin ik niet gelukkig was. Wie weet waar ik zonder hem was geweest? Nu gooide ik het horloge weg, tijdens mij verhuizing naar een grote liefde met ons kindje. Wie had dat gedacht? 

Maar de tijd heelde niet alleen mijn wonden, maar leerde mij een waardevolle les. Een les die K’s Choice in 20.000 seconds mooi verwoordde:

And we’re all so strong when nothing’s wrong
And the world is at our feet
But how small we are when our love is far away
And all you need is youKlik hier om 20.000 seconds te luisteren op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.